Procés d’inscripció

Preinscriure’s és molt senzill

Impulsa el teu futur en tan sols un clic

Tens algun dubte o vols més informació? Deixa’ns les teves dades i et contactarem en breu

lnstruccions per a fer la preinscripció 

Preinscripcions                          Cicles Formatius

La preinscripció és el procés per demanar plaça per primera vegada al centre educatiu o quan es vol canviar de centre. És important aclarir que només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per persona -la presentació de més d’una sol·licitud en el mateix procés pot portar a invalidar-la- però es pot inidicara través d’una única sol·licitud peticions d’admissió en diversos centres, torns i cicles per ordre de preferència.

Si voleu informar-vos del procés de preinscripció per als Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior ho podeu fer al web del Departament d’Ensenyament, així com del procés per als Programes de Formació i Inserció a la mateixa web.

Documentació necessària en tots els casos:

  • Original i fotocòpia de l’DNI, NIE o passaport. En cas d’alumnes estrangers comunitaris, n’hi ha prou el document d’identitat de país d’origen
  • Original i fotocòpia de la targeta sanitària individual si es té
  • Qualificació mitjana dels estudis o del curs que donen accés a la prova d’accés (vegeu el punt 4.2 de l’Annex 2 d’DOGC per a més detalls).

Si l’alumne és menor d’edat, també s’ha de presentar:

  • Original i fotocòpia del llibre de família o d’altres documents relatius. Si està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora). Si el sol·licitant és estranger, la targeta de residència on consti el NIE o el passaport. Si és una persona comunitària, n’hi ha prou el document d’identitat de país d’origen.

Novetats 

Aquest any no hi ha preinscripció en format paper. La sol·licitud es pot fer de les següents formes:

Sol·licitud electrònica:

No cal presentar documentació, però l’usuari ha de tenir el Idalu i per poder fer-la han de ser usuaris de l’IdCat Mòbil, DNI Electrònic, de GICAR, etc.

Sol·licitud emplenada amb suport informàtic:

S’ha de presentar el resguard a centre amb la documentació que no s’hagi pogut recuperar. El resguard s’ha de presentar dins del termini de presentació de la documentació. En cas de no presentar, la sol·licitud no participarà del procés de preinscripció.

Enllaços amb informació

T’ha agradat el que expliquem?
Comparteix amb els teus amics

Impulsa el teu futur amb un sol clic

Vols desenvolupar la teva carrera amb un grau de Formació Professional o un Programa de Formació i Inserció? Deixa’ns les teves dades i estarem encantats d’assessorar-te perquè trobis l’opció que més s’adapta a tu.

    Menú