Innovació

Projecte Innova FP

Impulsa el teu futur en tan sols un clic

Descripció del projecte

InnovaFP és el programa de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que promou la col·laboració d’empreses i centres de formació professional per treballar en projectes d’innovació i transferència de coneixement.

Novel: El centre participa en el programa
Impulsor: El centre desenvolupa accions emmarcades en l’activitat innovadora
Dinamitzador: El centre té activitat innovadora
Mentor: El centre és un referent de la innovació en formació professional

En aquest enllaç pots veure el web de reptes de centre.

Actualment, l’Institut Poblenou se situa en l’estadi 2 o Impulsor. El centre porta a terme accions que s’emmarquen en l’activitat innovadora:

  • Es desenvolupen activitats internes dins el centre, en col·laboració amb els programes ActivaFP (metodologies actives a l’aula) i / o amb el programa EmprènFP.
  • Cal que s’hagin elaborat els corresponents pressupostos, contractes, facturació i control de costos dels projectes. En cas que el projecte sigui pagat en contraprestació, serà necessària una autorització prèvia per part de la coordinació del programa.
  • Si no hi ha una entitat pagadora, caldrà fer una anàlisi econòmica que justifiqui la viabilitat del projecte. En cap cas, un projecte InnovaFP ha de representar una despesa per al centre i les contraprestacions per projecte hauran de tenir el vistiplau de la coordinació perquè aquests projectes puguin ser considerats projectes InnovaFP.
  • S’han establert mecanismes per difondre a la comunitat educativa els projectes treballats i els resultats aconseguits, així com l’impacte en el centre.
  • És preferible que en els projectes participin alumnes.
  • El centre promou l’emprenedoria en base als projectes d’innovació o transferència de coneixement impulsats al centre.

Objectiu del projecte

Col·laborar amb les empreses i entitats de l’entorn d’influència de centre per desenvolupar projectes d’innovació i transferència de coneixement. D’aquesta manera, incentivar l’actualització dels coneixements del professorat i millorar la capacitació dels alumnes dels cicles formatius. Finalment, es busca augmentar els vincles centre formatiu – empresa, contribuint així a la millora de la competitivitat de les organitzacions que participen en el programa.

Grups implicats
Professorat implicat
Professorat implicat

Comissió innovació de l’INS Poblenou

T’ha agradat el que expliquem?
Comparteix amb els teus amics

Impulsa el teu futur amb un sol clic

Vols desenvolupar la teva carrera amb un grau de Formació Professional o un Programa de Formació i Inserció? Deixa’ns les teves dades i estarem encantats d’assessorar-te perquè trobis l’opció que més s’adapta a tu.

    El blog de l’Institut Poblenou

    Menú