Què és l’FP Dual?

L’FP Dual, que gaudeix d’un gran èxit a països com Alemanya o França, consisteix en una formació amb orientació molt pràctica en la qual es combina aprenentatge acadèmic en el centre educatiu i formació en empreses col·laboradores. Així, s’adapta el màxim possible la formació als processos i ritme de treball d’un professional en actiu.

A l’Institut Poblenou, la formació pràctica és la meitat del total de continguts de cada cicle de formació dual, el que suposa 1000 hores d’estada a l’empresa. Aquest període dual, és remunerat mitjançant contracte o beca. 

La persona que cursa l’FP Dual rep una formació més específica i orientada a un lloc de treball concret adaptat a la realitat de l’empresa. Per la seva banda, les empreses poden adaptar la formació a les seves necessitats amb l’objectiu d’incorporar professionals qualificats un cop conclouen la seva formació.

Com ho portem a terme?

Per garantir que s’adquireix l’aprenentatge i tutorització que comporta la formació dual, l’Institut Poblenou i l’empresa signen un conveni de col·laboració i un acord; on es detallen l’horari, el calendari i les activitats formatives que es duran a terme a l’empresa.

 El calendari de formació DUAL a l’empresa es realitzarà habitualment de la següent manera:

-1º curs: després de finalitzar les classes, a finals de maig comencen el període de DUAL. A l’agost no es fan pràctiques.  

-2º curs: l’alumnat s’incorpora a l’empresa al setembre amb el calendari acordat fins a arribar a fer les 1000 hores totals.

Si ets una empresa i vols sol·licitar alumnat en pràctiques, escriu a: institutempresa@iespoblenou.org

Col·laboradors del centre

T’ha agradat el que expliquem?
Comparteix-ho amb els teus amics

Impulsa el teu futur amb només un clic

Vols desenvolupar la teva carrera amb un grau de Formació Professional o un Programa de Formació i Inserció? Deixa’ns les teves dades i estarem encantats d’assessorar-te perquè trobis l’opció que més s’adapta a tu.

    Formació dual

    Menú