Què és l’FP Dual?

L’FP Dual, que gaudeix d’un gran èxit a països com Alemanya o França, consisteix en una formació amb orientació molt pràctica en la qual es combina aprenentatge acadèmic en el centre educatiu i formació pràctica en empreses col·laboradores. Així, s’adapta el màxim possible la formació als processos i ritme de treball d’un professional en actiu.

En el cas de l’Institut Poblenou, la formació pràctica és, com a mínim, un terç del total de continguts de cada cicle de formació dual, el que garanteix un mínim de 970 hores de pràctiques.

La persona que cursa l’FP Dual rep una formació més específica i orientada a un lloc de treball concret adaptat a la realitat de l’empresa. Per la seva banda, les empreses poden adaptar la formació a les seves necessitats amb l’objectiu d’incorporar professionals qualificats un cop conclouen la seva formació.

 

Com ho portem a terme?

Per garantir que s’adquireix l’aprenentatge i tutorització que comporta la formació dual, l’Institut Poblenou i l’empresa signen un conveni de col·laboració, on es detallen les activitats formatives que es duran a terme a l’empresa, així com l’horari i el calendari.

Els horaris de formació es dividiran de la següent manera:

  • Formació acadèmica: durant el primer curs, de dilluns a divendres i, durant el segon curs, dos dies a la setmana.
  • Formació pràctica: es desenvolupa a l’empresa durant el segon curs amb el calendari acordat per a cada alumne.

Col·laboradors del centre

T’ha agradat el que expliquem?
Comparteix-ho amb els teus amics

Impulsa el teu futur amb només un clic

Vols desenvolupar la teva carrera amb un grau de Formació Professional o un Programa de Formació i Inserció? Deixa’ns les teves dades i estarem encantats d’assessorar-te perquè trobis l’opció que més s’adapta a tu.

    Formació dual

    Menú